Hartmanice 2005

         Dne 31. 12. 2005 od 13,30 hodin odehrál Plácek další ze svých vydařených přátelských utkání, tentokráte s mladou gardou FK Hartmanice.

FK Hartmanice - FKPS  1  :  5  (1 : 2)

Sestava FKPS : Milan Miga – Leoš Scheiber, Petr Sýkora, Ivan Slanař, Jula Mařík – Dušan Kučera, Jakub Zelenka, Martin Jarolímek, Vlasta Hrdlička  - Václav Jarolímek, Václav Kropáček st.  střídali  Jiří Zima, Andreja Stojkovič, Ríša Heřbolt, Pavel Strouhal  Prvý poločas rozhodoval zástupce Hartmanic, druhý poločas Pavel Pokorný.

Branky za Hartmanice :   Sládek 1

           za FKPS : Václav Kropáček st. 3, Václav Jarolímek 1, Jakub Zelenka 1

Komentář:

            K zápasu nastoupili za FKPS i členové Hvězdného prachu, jež jsou současně i členy našimi. Již v kabině před zápasem se řešilo, jestli dopadneme jako Hvězdný Plácek nebo Spořilovský prach. Z poctivého úsilí hráčů vyšla ta prvá varianta. Hřiště pokrývalo ca 20 cm změklého a velmi těžkého sněhu, který i při nejlepší vůli nešlo za 1 zápas ušlapat. Mimořádně obtížný terén kladl na hráče mimořádné nároky. Technika plakala, bojovnost a tvrdé odkopy vítězily. Střídalo se hokejově, a tak hra měla po celou dobu patřičný spád. FK Hartmanice se po jedné chybě hráčů Plácku ujaly vedení, které poměrně dlouho držely. Po prvé velké šanci Václava Jarolímka přišla i druhá, tentokráte proměněná a bylo to 1:1. Před koncem poločasu strhl, a to již definitivně, vedení na stranu Plácku Vašek Jarolímek st.. Ve druhém poločase se projevila lepší trénovanost, vyhranost i zaujetí do hry u hostů, kteří postupně skórovali Vaškem Kropáčkem st., Jakubem Zelenkou z penalty a opět Vaškem Kropáčkem st. Ten byl z dnešních útočníků nejlepší a Hartmanicím neustále zatápěl. V záloze využíval své dvojí plíce Jakub Zelenka, který stejně jako opory zadních řad Petr Sýkora a Ivan Slanař, vůbec nestřídal. Branku spolehlivě chránil Milan Miga. Vysoké míče na něj naštěstí nešly, protože byl problém se v hlubokém sněhu někam odrazit, rány při zemi likvidoval s přehledem. Utkání přitáhlo i místní diváky, a tak se na fotbal nakonec dívali i lidé na lyžích či s prkny. Po utkání následovalo skupinové foto a po něm se obě mužstva s rozdílnými pocity rozešla.

P.S. Z telefonátu do hlavního stanu soupeře v restauraci Vintíř jsme se po zápase dozvěděli, že za Plácek hráli samí hráči z béčka Slavie a z Pražského přeboru. Třeba se to takto objeví i v Klatovském zpravodaji.